top of page
Mar Spot

Proje Tipi: Villa
Proje Yeri: Paşalimanı, Çeşme, İzmir
Proje Yılı: 2020
İnşaat Yılı: 2021

Parsel Alanı: 520m² 
Kapalı İnşaat Alanı: 400m²

Mimari Tasarım: 
BAD-Başak Akkoyunlu Design
Ekip: Pelin Köroğlu

Peyzaj Tasarım/Uygulama:
Terry Filidis Peyzaj Tasarım

Ana Yüklenici: Hakan Acar İnşaat

Fotoğraf: Başak Akkoyunlu
ZM Yasa

BAD-Başak Akkoyunlu Design tarafından tasarlanan Mar Punta Çeşme’de konumlanıyor.
 

Mar Punta, üzerinde bulunduğu eğimli arazi ile  bütünleşmeyi ve Ege Denizi’nin muhteşem manzarasına en yüksek düzeyde şahitlik etmeyi hedefleyen, Çeşme Paşalimanı mahallesinin en üst kotunda yer alan bir konut projesidir.

Bir mimarlık ofisi olarak Mar Punta’nın tüm tasarım süreci boyunca önceliğimiz, araziyi çevreleyen avantajlardan maksimum verimi ve konforu sağlamaktı.

Toplamda 403 metrekarelik kapalı alanıyla, 520 metrekarelik bir araziye yayılan villada, zemin ve birinci katlar olmak üzere iki ana kat, bir bodrum kat, teras alanları ve jakuzili sonsuzluk havuzu olan bir bahçe bulunmakta. Özel bir sıva kullanılan cephesini, saçaklarda kullanılan masif ahşap ve alüminyum detaylar takip etmekte. Cephe tasarımında en çok göze çarpan detaylardan biri olan merdiven kovası, katları birbirine bağlarken sağladığı galeri boşluğu sayesinde gün ışığını ve manzarayı içeriye davet ediyor. Yine bu cephede çözülmüş olan terasın bir diğer işlevi de zaman zaman esen rüzgarın şiddetinden korunmak için bahçe haricinde, yine manzaraya hakim ikinci bir dış mekan/yaşam alanı sağlıyor olması.

Sırasıyla değinecek olursak, süs havuzlarının ortasından geçilerek girilen zemin/orta katta yemek alanı da içeren bir yaşama alanı ve buraya özel tasarım bir bar/dolap ile bağlanmış servis mutfağı mevcut. Bodrum katta yaşama alanı, servis alanları, zemin kattaki servis mutfağına monşarj ile bağlanmış olan ana mutfak ve havuza direkt erişimi olan misafir odası yer alıyor.  Bodrum kotundaki teras/bahçe ve havuza ulaşım bodrum kat haricinde yapının güney tarafından, arazi eğimini izleyen, peyzaj ile bütünleşen bir misafir merdiveni uile de sağlanmakta. Ayrıca yapının kuzeyinden, yine bodrum kattaki servis alanına direkt girişi olan bir servis merdiveni mevcut.

Arazinin üç yönünden de sahip olduğu manzaradan daha iyi yararlanabilmek adına cephede maksimum açıklık/doğrama kullanımına önem verildi. Zemin katta bulunan yaşam alanı, havuz ve bodrum kat arasındaki ilişkiyi akışkan bir şekilde vurgulamak, manzaraya hakimiyeti üst seviyede tutabilmek adına iki katlı cepheye cam döşeme ile iliştirildi. Yine manzaraya hakimiyeti öncelemek için zemin kat yaşama alanı önünde bulunan konsol balkon, kullanılacak mobilyaların manzarayı kapatmaması amacıyla zemin kat döşemesinden düşük kotta planlandı.

Birinci katta ise üç adet, her biri ayrı manzaraya hakim oda yer almakta. Özellikle ebeveyn banyosu saydamlığı ön plana çıkararak hem yatak odası ile hem de dışarısıyla bağlantıyı kesmemeyi sağlayacak materyal ve içinde bulunulan anın tadını çıkarmaya yardımcı olacak bir jakuzi ile tasarlandı.

bottom of page